Smart Marketing Tourism

ΝΕΑ

ΑΡΧΙΚΗ / ΝΕΑ

NEA

Ανοικτή πρόσκληση σε εκδήλωση

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την 1η Ιουλίου του 2020 συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο με τίτλο «Smart Marketing Strategies for Tourism in the Cross-Border Area (Έξυπνες Στρατηγικές Μάρκετινγκ για τον Τουρισμό στη Διασυνοριακή Περιοχή) με Ακρωνύμιο ‘SMS-CBA’, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020” εντασσόμενο στον Άξονα Προτεραιότητας 2.

Το Τελικό Συνέδριο του έργου θα διεξαχθεί στην Καβάλα  στο κτήριο του Διοικητηρίου (αίθουσα συνεδριάσεων Ν. Μάρτη) την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση των ηλεκτρονικών πακέτων εκμάθησης εργαλείων του έργου (e-classes). Στο πλαίσιο αυτό η ΠΑΜΘ απευθύνει Ανοικτή Πρόσκληση στους Φορείς και τους Επαγγελματίες Τουρισμού.

Το έργο συνδυάζει τον τουρισμό με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εστιάζοντας στην προώθηση των φυσικών πόρων της διασυνοριακής περιοχής της Ελλάδας και της Βουλγαρίας μέσω ενός ενημερωμένου, επαγγελματικά σχεδιασμένου και εκτελεσμένου σχεδίου μάρκετινγκ και εκστρατείας.

Το Εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους κάτωθι φορείς:

 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (επικεφαλής εταίρος του έργου)
 • Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης
 • Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου, Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «ΑΘΗΝΑ»
 • Περιφερειακή Διοίκηση Χάσκοβο (Βουλγαρία)
 • Περιφερειακή Διοίκηση Κάρτζαλι (Βουλγαρία)
 • Περιφερειακή Διοίκηση Σμόλιαν (Βουλγαρία)
 • Περιφερειακός Τουριστικός Οργανισμός «Rodopi» (Σμόλιαν – Βουλγαρία)

Ο γενικότερος στόχος του έργου SMS-CBA είναι ο συστηματικός σχεδιασμός και η οργάνωση της έξυπνης προώθησης της διασυνοριακής περιοχής ως προορισμού φυσικής κληρονομιάς. Αναλυτικότερα, το έργο στοχεύει:

 1. Στην καθιέρωση και παρουσίαση του προορισμού ως εμπορεύσιμο προϊόν.
 2. Στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχής
 3. Στη συμμετοχή του επισκέπτη στην προώθηση συγκεκριμένων πόρων.
 4. Στη δημιουργία δεσμών με την κοινότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και τη μεγιστοποίηση της προώθησής τους.
 5. Στην ενίσχυση της αξιοποίησης της περιοχής με τη συμμετοχή εθελοντών και νέων.
 6. Στην ενίσχυση της προώθησης της περιοχής σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Καθαρισμός δάσους Νυμφαίας

Σε συνέχεια λοιπόν των δράσεων στο πλαίσιο του ‘SMS-CBA’ INTERREG V-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020” προγράμματος, διαδράσαμε μαζί με τους Ναυτοπροσκόπους Κομοτηνής Ναυτοπρόσκοποι Κομοτηνής, το 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Κομοτημής, την ακαδημία ποδοσφαίρου F.C Academy PAOK Komotinis και την νεοσύστατη ακαδημία ποδοσφαίρου Akrites Komotini F.C – Football Academy, όπου τους ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και όλοι μαζί, ζήσαμε την εμπειρία της διατήρησης της καθαριότητας ενός τοποσήμου, όπως είναι το Δάσος της Νυμφαίας, στη διασυνοριακή γραμμή Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κομοτηνής, 4 χιλιόμετρα από το κέντρο και είναι ο πνεύμονας οξυγόνου, πηγή πρασίνου της πόλης. Καλύπτεται από πεύκα και είναι ιδανικό για χαλάρωση, γυμναστική και περιπάτους.

Είναι ένα φυσικό μπαλκόνι που προσφέρει μια υπέροχη θέα στην πεδιάδα, τα ποτάμια, την οροσειρά του Ισμάρου, το Θρακικό πέλαγος και το Άγιο Όρος.

Μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε την καθαριότητα του Δήμου Κομοτηνής για την υποστήριξη της.

Εκπαιδευτική εκδρομή

Η εκδρομή αποσκοπεί στην προβολή του έργου και την ενδυνάμωση της τουριστικής συνείδησης στους νέους ανθρώπους ώστε να αποτελέσουν πρεσβευτές μέσω των λογαριασμών Κοινωνικών Δικτύων τους, του Φυσικού κάλους και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.

Youth social media Festival

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 01/07/2020 συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο έργο με τίτλο «Smart Marketing Strategies for Tourism in the Cross-Border Area με Ακρωνύμιο ‘SMS-CBA’ το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020” και διοργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Πέμπτη 05/10 στις 19:00 Φεστιβάλ που θα περιέχει:

– Συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα από Ελλάδα και Βουλγαρία

Grafiti performance

Photo booth

– Μεγάλο Διαγωνισμό με δώρο ένα Iphone 14

https://www.facebook.com/sms.cba.emtgreece